Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2017
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper
Priprava
Špagete stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilih na ovitku, da so al dente. Medtem ko se kuhajo, avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga zmeljemo v multipraktiku skupaj z oljem, česnom, polovico peteršilja, malo limonovega soka, soli in popra. Lososove rezine narežemo na trakove.
Ko so špageti kuhani, prihranimo 1 dl vode, v kateri so se kuhali, in jih odcedimo. Premešamo jih z avokadovo mešanico, lososom in prihranjeno vodo od kuhanja. Krepko popopramo in po okusu dodamo še malo limonovega soka. Sesekljamo preostali peteršilj in ga vmešamo, tik preden postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.