Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlici pomarančnega soka
- 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
- 50 g manj mastne skute
- 1 žlička naribane pomaranče lupinice
- 1 žlička repičnega olja
- 50 g malin (lahko zamrznjenih)
- bistri med, ko postrežemo (po želji)
Priprava
Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.
V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.
Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.