Sestavine

  • 12 velikih piščančjih perutničk
  • 2,8 dl pinjenca
  • sol

začimbna mešanica

  • 75 g koruznega škroba
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 žlička suhe bazilike
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhega žajblja
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 2 žlički česna v prahu
  • 2 žlički čebule v prahu
  • ščep soli
  • ½ žličke mletega belega popra

glazura

  • 100 g medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 3 žlice kečapa
  • 1 dl čilijeve omake sriracha
  • pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

Piščančje perutničke, pinjenec in ½ žličke soli damo v skledo in pomešamo, pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku.

2.

Pečico segrejemo na 200 °C. Vse sestavine za začimbno mešanico damo v drugo veliko skledo in jih dobro zmešamo. Perutničke vzamemo iz hladilnika in jih vsako posebej povaljamo v začimbni mešanici. Ko so enakomerno obdane z začimbami, jih odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 minut. Medtem zmešamo sestavine za glazuro.

3.

Ko so perutničke rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice in obilno premažemo z glazuro. Temperaturo znižamo na 180 °C in perutničke vrnemo v pečico za 15 minut, da glazura postane lepljiva in začne karamelizirati. Vzamemo jih iz pečice in pustimo kakšno minuto počivati. Po želji zraven postrežemo pomako iz sira z modro plesnijo.

Nasvet

Recept za pomako iz sira z modro plesnijo najdete na tej povezavi.

8