Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeč čili
  • 2 ½ žlice tajske rdeče karijeve paste
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 1 pločevinka (4 dl) manj mastnega kokosovega mleka
  • 2 žlički ribje omake
  • 100 g riževih rezancev
  • sok 1 limete in 1 limeta, ko postrežemo
  • 150 g kuhanih velikih kozic
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V srednje veliki kozici segrejemo olje in nanj stresemo tanko narezan čili. Pražimo 1 minuto, nato dodamo karijevo pasto, premešamo in pražimo še 1 minuto. V loncu raztopimo jušno kocko v 7 dl vrele vode, ki jo zlijemo v kozico in vse skupaj premešamo. Prilijemo kokosovo mleko in zavremo.

2.

Dodamo ribjo omako, malce solimo in popramo. Vmešamo rezance in kuhamo še 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Dodamo limetin sok in kozice; kuhamo, dokler se ne pregrejejo, to je približno 2 do 3 minute. Koriander grobo nasekljamo in ga nekaj stresemo v juho.

3.

Jed razdelimo v skledice in potresemo s preostalim koriandrom. Na vrh vsake porcije položimo krhelj limete.

9