Pečeni krompir s tuninim nadevom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pečeni krompir s tuninim nadevom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2012
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 8–12 let
Alja je na kuhanje prišla neposredno z ure violine in s spretnimi prsti pripravila krompirjeve polovičke. Bile so tako dobre, da jih bo pripravila tudi ob
praznovanju svojega osmega rojstnega dne. Vse najboljše!
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 120 g tunine iz konzerve
- 1 manjša rdeča čebula
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici kisle smetane
- 4 žlice koruze
- 100 g naribanega sira
Priprava
Pečico segrej na 220 °C. Krompir operi in ga v lupini skuhaj (približno pol ure). Ko je kuhan, naj se malo ohladi, nato ga po dolgem prereži na pol in mu z žličko izdolbi sredico tako, da ohraniš približno 1 cm debel rob krompirjeve polovičke. Sredico shrani v večji skledi.
Čebulo olupi in nasekljaj. V skledo s krompirjevo sredico primešaj koruzo, čebulo, odcejeno tunino in kislo smetano. Mešanico začini z limonovim sokom in premešaj. Če se ti zdi mešanica presuha, ji dodaj dve ali tri žlice mleka.
Pekač obloži s papirjem za peko. Kuhane krompirjeve polovičke obilno nadevaj s pripravljeno tunino mešanico. Pomagaš si lahko z žlico.
Krompirjeve polovičke prestavi na pekač in vsako posuj z naribanim sirom. Pekač prestavi v vročo pečico (lahko vključiš tudi možnost žara, če jo tvoja pečica ima) in peci 15 minut. Krompirjeve polovičke so pečene, če so mehke, ko jih prebodeš z vilicami. Postrezi tople z veliko skledo solate.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.