Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 120 g tunine iz konzerve
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 žlička limonovega soka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 4 žlice koruze
  • 100 g naribanega sira

Priprava

1.

Pečico segrej na 220 °C. Krompir operi in ga v lupini skuhaj (približno pol ure). Ko je kuhan, naj se malo ohladi, nato ga po dolgem prereži na pol in mu z žličko izdolbi sredico tako, da ohraniš približno 1 cm debel rob krompirjeve polovičke. Sredico shrani v večji skledi.

2.

Čebulo olupi in nasekljaj. V skledo s krompirjevo sredico primešaj koruzo, čebulo, odcejeno tunino in kislo smetano. Mešanico začini z limonovim sokom in premešaj. Če se ti zdi mešanica presuha, ji dodaj dve ali tri žlice mleka.

3.

Pekač obloži s papirjem za peko. Kuhane krompirjeve polovičke obilno nadevaj s pripravljeno tunino mešanico. Pomagaš si lahko z žlico.

4.

Krompirjeve polovičke prestavi na pekač in vsako posuj z naribanim sirom. Pekač prestavi v vročo pečico (lahko vključiš tudi možnost žara, če jo tvoja pečica ima) in peci 15 minut. Krompirjeve polovičke so pečene, če so mehke, ko jih prebodeš z vilicami. Postrezi tople z veliko skledo solate.

27