Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • sol
  • 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
  • približno 1,5 dl sončničnega olja
  • 50 g drobno naribanega parmezana

jogurtova pomaka s hariso

  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica harise
  • prgišče sesekljanega peteršilja
  • sol

limonovo-česnova majonezna pomaka

  • 150 g majoneze
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 strta stroka česna
  • ½ žličke zdrobljenega črnega popra
  • sol

majonezna pomaka s kečapom

  • 200 g majoneze
  • 60 g kečapa
  • 60 g kečapa
  • 5 kapljic tabaska
  • ½ žličke dimljene mlete paprike
  • sok ½ limone
  • sol

Priprava

1.

Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6   do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.

3.

Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.

Igrajte se z oblikami!

Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.

6