
Pečen korenček, glaziran z medom
Pečen korenček, glaziran z medom

Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Preberite tudi

Kaj je edamame, tihi zvezdnik med zdravo prehrano?
Edamame ni le trend, temveč superživilo, ki podpira dobro počutje in hormonsko ravnovesje. Spoznajte, zakaj je ta zeleni prigrizek tako priljubljen.

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.
Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.