Sestavine

za majonezo

  • 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
  • 5 žlic majoneze
  • 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
  • 1 žlica nasekljane šalotke
  • 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
  • 1 pretisnjen strok česna
  • 1⁄4 žličke grobe morske soli
  • 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
  • 8 govejih hrenovk
  • 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
  • 500 g odcejenega kislega zelja
  • 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
  • 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
  • 4 žlice drobno narezane rdeče čebule

Priprava

1.

Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.

2.

Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).

3.

Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.

4.

Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.

2