Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 2 žlici bazilikinega pesta

Priprava

1.

Čebulo in stebelno zeleno nasekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 10 do 15 minut, da se začneta mehčati, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo preostale sestavine (razen pesta in preostalega olja) in zavremo.

2.

Temperaturo zmanjšamo in juho nežno kuhamo 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se testenine skuhajo (upoštevamo čas, naveden na embalaži). Solimo po okusu in razdelimo v skledice.

3.

Preostalo olje zmešamo s pestom in z mešanico pokapamo juho. Zraven postrežemo dober kruh.

4