Palačinke
Recept za klasične palačinke naj bo vedno pri roki.
Palačinke
Recept za klasične palačinke naj bo vedno pri roki.
Recept je objavljen na www.dobertek.com
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2 do 3 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 150 g gladke moke
- 3 jajca
- ščepec soli
- žlica olja
- 2,5 dl mleka
- maslo in olje za pečenje
Priprava
Jajca zmešamo s presejano moko, soljo, oljem in mlekom v gladko testo in pustimo, da rahlo naraste.
V večji ponvi močno segrejemo maslo in olje ter spečemo tanke palačinke, ki jih na toplem prihranimo. Pred postrežbo jim dodamo najljubši nadev.
Nasvet
Če palačinke ostanejo, jih zavijemo v aluminijasto folijo in zamrznemo. Ko nam naslednjič zadišijo, jih odtajamo na sobni temperaturi in pogrejemo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku v rahlo nameščeni ponvi, čez katero položimo pokrovko. Prav take so kot sveže!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.