Sestavine

  • 200 g riževih rezancev
  • 200 g rakovih repkov
  • 1 žlička drobno narezanega ali naribanega ingverja
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 4 razžvrkljana jajca
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 4 mlade glave bokčoja (kitajske blitve) ali 1 manjša glava naribanega mladega zelja
  • 6 tanko narezanih mladih čebulic
  • 1 žlička sojine omake
  • sladka čilijeva omaka in rakov čips, ko postrežemo

Priprava

1.

Riževe rezance prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo namakati približno 10 minut. Medtem rakce zmešamo z ingverjem. V ponvi segrejemo žličko olja in jih na njem na visokem ognju 2 minuti pražimo do rožnate barve. Nato jih stresemo v skledo. V ponev vlijemo žlico olja, in ko je vroče, vlijemo po celotni površini jajca. Ko zakrknejo, jih razrežemo in shranimo na toplem. Rezance odcedimo.

2.

Segrejemo še preostalo olje in na njem 2 minuti pražimo kalčke, bokčoj ali naribano mlado zelje in mlado čebulo. Vse skupaj naj se zmehča. Dodamo še rakce, rezance, jajca in sojino omako ter vse dobro pretresemo. Takoj postrežemo s sladko čilijevo omako in rakovim čipsom.

Nasvet

Na podoben način lahko naredimo tudi juho, tako da 75 g rezancev prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da nabrekajo. Medtem zavremo 6 dl piščančje juhe in ji dodamo rakove repke, ingver, razpolovljeno mlado pekinško zelje, kalčke in mlado čebulo. Vse skupaj kuhljamo kakšni 2 minuti. Rezance nato odcedimo, jih razdelimo v 2 skodelici in zalijemo s pripravljeno zelenjavno juho z rakci. Vmešamo še žlico sladke čilijeve omake in prelijemo z malo limoninega ali limetinega soka, preden jed postrežemo.

14