Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 110 g sladkorja v prahu
  • ½ zavitka vaniljevega sladkorja
  • 2 lista želatine
  • 5 dl sladke smetane
  • šilce ruma
  • šilce orehovega likerja
  • 100 g naribanih orehov
  • čokoladni ostružki in naribani orehi za okras

Priprava

1.

Želatino namočimo v hladno vodo. Jajci, rumenjak, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo. Maso odstavimo z ognja. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v jajčni masi, nato pa stepamo še toliko časa, da se masa ohladi.

2.

Sladko smetano čvrsto stepemo in z rumom, likerjem in orehi previdno vmešamo v jajčno maso.

3.

Model za ledeno kremo obložimo s folijo, napolnimo z orehovo maso in postavimo vsaj za 4 ure v zamrzovalnik.

4.

Kremo zvrnemo iz modla, odstranimo folijo in razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili. Preden ledeno kremo ponudimo, jo okrasimo s čokoladnimi ostružki in orehovimi jedrci.

4