Omaka BBQ
Klasična ameriška omaka za žar, h kateri se boste vedno znova vračali
Omaka BBQ
Klasična ameriška omaka za žar, h kateri se boste vedno znova vračali
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij / avgust 2021
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 1⁄2 merice kečapa
- 1⁄2 merice vode
- 1⁄3 merice rjavega sladkorja
- 3 velike žlice jabolčnega kisa
- 3 velike žlice worcestrske omake
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 1 velika žlica čebule v prahu
- 1 žlička popra
Priprava
Jogurtovemu lončku odrežemo zgornjo polovico, da dobimo ustrezno merico za sestavine. V manjšo kozico odmerimo sestavine in jih segrevamo do vrenja. Omako nato pustimo, da se postopoma ohlaja, med tem pa jo večkrat premešamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.