Sestavine

  • ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
  • 250 g krompirja
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sok ½ pomaranče
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 2 žlici gorčice s semeni
  • 2 fileja lososa brez kože po 180 g
  • 30 g nemastnega kremnega sira
  • sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno in krompir olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi kuhamo 15 do 20 minut, da se oboje zmehča.

2.

Medtem zmešamo drobtine z žlico pomarančnega soka, koprom in poldrugo žlico gorčice. Fileja solimo, položimo na pekač, obložen s folijo, pokapljamo s preostalim pomarančnim sokom in jima po vrhu vtisnemo pripravljeno zmes z drobtinami. Lososa pečemo 15 minut.

3.

Zeleno in krompir odcedimo, v ponev dodamo sir in preostalo gorčico ter ju pretlačimo v pire. Lososa postrežemo s pripravljenim pirejem.

30