
Sestavine
- ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
- 250 g krompirja
- 3 žlice krušnih drobtin
- sok ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 fileja lososa brez kože po 180 g
- 30 g nemastnega kremnega sira
- sol
Preberite tudi

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.
Sestavine
- ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
- 250 g krompirja
- 3 žlice krušnih drobtin
- sok ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 fileja lososa brez kože po 180 g
- 30 g nemastnega kremnega sira
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno in krompir olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi kuhamo 15 do 20 minut, da se oboje zmehča.
Medtem zmešamo drobtine z žlico pomarančnega soka, koprom in poldrugo žlico gorčice. Fileja solimo, položimo na pekač, obložen s folijo, pokapljamo s preostalim pomarančnim sokom in jima po vrhu vtisnemo pripravljeno zmes z drobtinami. Lososa pečemo 15 minut.
Zeleno in krompir odcedimo, v ponev dodamo sir in preostalo gorčico ter ju pretlačimo v pire. Lososa postrežemo s pripravljenim pirejem.