Obloženi losos s pirejem zelene

Lososov file malo drugače

Obloženi losos s pirejem zelene

Lososov file malo drugače

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
krompir gorčica ribe losos zelena pire
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
  • 250 g krompirja
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sok ½ pomaranče
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 2 žlici gorčice s semeni
  • 2 fileja lososa brez kože po 180 g
  • 30 g nemastnega kremnega sira
  • sol

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
  • 250 g krompirja
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • sok ½ pomaranče
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 2 žlici gorčice s semeni
  • 2 fileja lososa brez kože po 180 g
  • 30 g nemastnega kremnega sira
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno in krompir olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi kuhamo 15 do 20 minut, da se oboje zmehča.

2

Medtem zmešamo drobtine z žlico pomarančnega soka, koprom in poldrugo žlico gorčice. Fileja solimo, položimo na pekač, obložen s folijo, pokapljamo s preostalim pomarančnim sokom in jima po vrhu vtisnemo pripravljeno zmes z drobtinami. Lososa pečemo 15 minut.

3

Zeleno in krompir odcedimo, v ponev dodamo sir in preostalo gorčico ter ju pretlačimo v pire. Lososa postrežemo s pripravljenim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.