Naravni zrezki
Naravni zrezki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2017
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 zrezki (po 180 g)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre moke
- 2 žlici maščobe za peko
- 30 g masla
- pribl. 2 dl juhe
Priprava
Zrezke zložimo na delovno površino, jih pokrijemo s prozorno folijo in rahlo potolčemo na debelino 6 mm. Na obeh straneh jih solimo. Nepotolčeno stran zrezkov pomokamo (položimo jih na moko, narahlo pritisnemo in otresemo).
V plitvi ponvi segrejemo maščobo. Zrezke položimo z nepomokano stranjo na maščobo in zlato rumeno popečemo (moka bi zadržala sokove v zrezkih). Nato jih obrnemo in na drugi strani prav tako zlato popečemo. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani, da ostanejo mehki in sočni.
Zrezke poberemo iz ponve. Sokove od pečenja zalijemo z juho in malo povremo ter vmešamo kosmiče masla (če je ponev dovolj velika, zrezki lahko ostanejo v ponvi). Omaka ne sme premočno vreti. Zrezke postrežemo z omako in poljubno prilogo.
Opomba
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.