Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna
Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 jajca
- 2 avokada
- 800 g kuhanega rjavega in rdečega fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- velik šopek koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
preliv
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica olja
- 1 rdeč čili
- ½ žličke kumina (orientalske kumine)
Priprava
Jajca v vreli vodi kuhamo 6 minut in pol. Nato jih preložimo v skledo z mrzlo vodo, da se ohladijo. Avokado olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Koriandru osmukamo liste, jih operemo in grobo nasekljamo. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čili očistimo semen in tanko narežemo.
V skledo damo avokado, fižol, čebulo, koriander in paradižnik ter narahlo premešamo. V mali skodelici zmešamo sestavine za preliv. Še topla jajca olupimo in narežemo na četrtine. Solato prelijemo s prelivom in priložimo jajca. Postrežemo s popečenimi tortiljami.
Nasvet
Tako pripravljeno solato lahko nadevamo tudi v tortiljo. Čez nadev potrosimo malo naribanega sira in dodamo še žlico navadnega jogurta. Tortiljo zavijemo in uživamo v tako preprosto pripravljenem obroku.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.