Sestavine

  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
  • 1 razžvrkljano jajce
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
  • topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Listnato testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini. Razrežemo ga na šest kvadratov in na sredino vsakega damo malo marmelade, nato kvadrate prepognemo, da dobimo trikotnike (vogalčke). Robove zatesnimo tako, da jih stisnemo z vilicami, nato vogalčke premažemo z razžvrkljanim jajcem.

2.

Vogalčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 20 minut. Poprašimo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo s topljeno smetano ali maskarponejem.

2