Marinirano rdeče zelje na hitro
Marinirano rdeče zelje na hitro
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica brinovih jagod
Priprava
Zelju izrežemo kocen, ga tanko naribamo in damo v veliko ognjevarno skledo. Čebulo narežemo na kolobarje in damo v kozico skupaj z vinskim kisom, sladkorjem in brinovimi jagodami. Mešanico približno 10 minut segrevamo, da zavre in se začne čebula mehčati. Vmešamo jo k zelju in pustimo, da se popolnoma ohladi. Do uporabe jed postavimo v hladilnik.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.