Mariniran korenček in japonska redkev
Marinirana zelenjava se odlično obnese kot priloga ali nadev za priljubljene pogačice bao
Mariniran korenček in japonska redkev
Marinirana zelenjava se odlično obnese kot priloga ali nadev za priljubljene pogačice bao
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 15 min + vsaj 1 ura za mariniranje
KOLIČINA: 1 kozarec
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1⁄2 japonske redkve daikon (približno 250 g)
- 1 korenček
- 3 žlice riževega kisa
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici morske soli
Priprava
Redkev olupimo, korenček ostrgamo in oboje narežemo na paličice v velikosti vžigalic. Zelenjavo potlačimo v kozarec za vlaganje ali skledico. Posebej zmešamo 2,5 dl tople vode, rižev kis, sladkor in sol ter mešamo, da se sladkor in sol stopita.
S tekočino prelijemo redkev in korenček. Kozarec zapremo s pokrovčkom (ali skledico s prozorno kuhinjsko folijo) in pustimo marinirati vsaj 1 uro (lahko pa do 3 dni). V hladilniku se obdrži do 1 tedna.
Nasvet
Tako lahko marinirano tudi drugo gomoljno zelenjavo, na primer kolerabo ali gomoljno zeleno.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.