Sestavine

  • 150 g mletih mandljev
  • 150 g zmehčanega masla
  • maslo za model
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 150 g moke
  • 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g malin
  • 2 žlici mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Model za torto premera 20 cm z ločljivim obodom obložimo s papirjem za peko in premažemo z maslom. V multipraktiku zmešamo mlete mandlje, maslo, sladkor, moko, jajca in vaniljevo aromo, da se sestavine povežejo v kompaktno testo.

2.

Polovico testa damo v pekač in ga poravnamo. Čezenj potresemo maline, na vrh pa z žlico nadevamo preostalo testo in ga grobo razporedimo – pri tem si lahko pomagamo s prsti. Potresemo z mandljevimi lističi in pečemo 50 minut, da se kolač zlato zapeče. Nato pustimo, da se ohladi, ga vzamemo iz modla, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

4