Makaronovo meso

Bolonjska omaka na hitro

Makaronovo meso

Bolonjska omaka na hitro

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
testenine paradižnik mleto meso pelati
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 300 g mletega mesa
  • 200 g čebule
  • 4 žlice olja
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • ½ žlice paradižnikove mezge
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • nariban sir za posip (po želji)

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 300 g mletega mesa
  • 200 g čebule
  • 4 žlice olja
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • ½ žlice paradižnikove mezge
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • nariban sir za posip (po želji)

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo počasi pražimo približno 10 minut. Že na začetku jo solimo, da se lepše prepraži.

2

Na prepraženo čebulo položimo meso, dobro premešamo in ga z leseno lopatko med praženjem razdrobimo, da ni večjih kep. Po približno 10 minutah, ko je meso že lepo rjavo, dodamo sesekljan česen, premešamo in počakamo, da zadiši, nato dodamo sesekljane pelate, paradižnikovo mezgo in peteršilj. Solimo in popramo. Kuhamo še 15 minut, da se omaka zgosti.

3

Skuhamo testenine in jih postrežemo s pripravljeno polivko. Jed lahko izboljšamo z naribanim sirom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.