Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min + hlajenje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
K sodelovanju smo povabili zmagoviti trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s kuharjem Urošem so pripravili sladico, ki je primerna tudi za novoletni večer. Mešali so, stepali in kuhali. Nastala je prava umetnija, ki smo jo z veseljem, okusna kot je bila, pojedli.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Priprava
Limone razrežemo na polovice in iztisnemo sok.
V majhno kozico nalijemo smetano, zavremo, dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor v smetani raztopi.
Kozico odstavimo, dolijemo limonov sok in obenem mešamo. Krema naj se hladi 5 minut. Kremo nalijemo v kozarčke in jo postavimo za 3 ure v hladilnik.
Sadje pazljivo narežemo na poljubne oblike. Postrežemo tako, da na ohlajeno kremo dodamo koščke sadja.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.