
Lečna solata s paradižnikom
Lečna solata s paradižnikom

Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper
Preberite tudi

Popolna žerjavica na štiri načine
Odkrijte štiri preproste načine za pripravo popolne žerjavice na oglje – za vrhunski žar začnite pri ognju, ki resnično naredi razliko.

Najboljše jedi za piknik
Skrivnost za uspešen piknik v naravi so jedi, ki ne potrebujejo hladilnika in jih lahko nosimo v nahrbtniku.

Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Preverite preproste recepte za slastne jedi, ki jih morate preizkusiti v nedeljo.
Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper
Postopek
Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.
V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.