Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • sok 1–2 limon
  • 4 žlice oljčnega olja
  • majhen šopek mete
  • majhen šopek peteršilja
  • šopek mlade čebulice
  • 1 manjša kumara
  • pest nasekljanih orehov
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Meto in peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo očistimo in prav tako nasekljamo. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na kocke.

2.

Kvinojo operemo pod tekočo vodo, nato jo dobro odcedimo. Damo jo v kozico s približno dvakratno količino vode, kot je kvinoje. Zavremo, pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo približno 10 minut. Ogenj ugasnemo, kvinojo malo ohladimo, nato pa odcedimo.

3.

Kvinojo začinimo s soljo in poprom, vmešamo limonov sok in olje ter vse skupaj ohladimo. V ohlajeno kvinojo vmešamo še meto in peteršilj, mlado čebulico, kumaro in orehe. Premešamo in solato postrežemo.

33