Kvinojina solata s kumaro
Lahka solata, ki bo postala vaša najljubša
Kvinojina solata s kumaro
Lahka solata, ki bo postala vaša najljubša
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g kvinoje
- sok 1–2 limon
- 4 žlice oljčnega olja
- majhen šopek mete
- majhen šopek peteršilja
- šopek mlade čebulice
- 1 manjša kumara
- pest nasekljanih orehov
- sol
- poper
Priprava
Meto in peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo očistimo in prav tako nasekljamo. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na kocke.
Kvinojo operemo pod tekočo vodo, nato jo dobro odcedimo. Damo jo v kozico s približno dvakratno količino vode, kot je kvinoje. Zavremo, pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo približno 10 minut. Ogenj ugasnemo, kvinojo malo ohladimo, nato pa odcedimo.
Kvinojo začinimo s soljo in poprom, vmešamo limonov sok in olje ter vse skupaj ohladimo. V ohlajeno kvinojo vmešamo še meto in peteršilj, mlado čebulico, kumaro in orehe. Premešamo in solato postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.