Kvašeni skutni štruklji

Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Kvašeni skutni štruklji

Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 200 g bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
  • mlačna voda po potrebi
  • drobtine in maslo
  • malo olja

nadev

  • malo soli
  • 0,5 kg skute
  • 1 jajce
  • 3 žlice kisle smetane

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

Sestavine

  • 200 g bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
  • mlačna voda po potrebi
  • drobtine in maslo
  • malo olja

nadev

  • malo soli
  • 0,5 kg skute
  • 1 jajce
  • 3 žlice kisle smetane

Postopek

1

Moko malo solimo, v sredini naredimo jamico in dodamo pol male žličke kvasa, ki smo ga raztopili v malo mlačne vode. Vzhaja naj le 3 minute (če vzhaja preveč, postane testo preveč podobno kruhovemu), nato zamesimo testo z mlačno vodo, ki jo dodamo po potrebi. Kvašeno testo razvaljamo na velikost 60 x 30 cm.

2

Sestavine za nadev zmešamo. Razvaljano testo premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Kos folije premažemo z oljem, nanjo položimo štrukelj, ga dobro zavijemo in v rahlo vreli vodi kuhamo pol ure.

3

Štrukelj previdno odvijemo, narežemo in zabelimo z drobtinami, praženimi na maslu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.