Sestavine

  • 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
  • 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
  • 300 g malin
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
  • 100 g oluščenih pistacij brez kožic
  • 400 g vaniljeve jajčne kreme
  • 3 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava

1.

Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.

2.

Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.

3.

Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.

4.

V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.

Kako pistacijam odstranimo kožice

Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.

2