
Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper
Preberite tudi

Prihaja velika noč: shranite čebulne olupke
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.
Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper
Postopek
Kumaro operemo in grobo nastrgamo; čebulo in česen drobno narežemo. Vse sestavine, ki morajo biti dobro ohlajene (iz hladilnika), v mešalniku hitro zmiksamo in nalijemo v primerne kozarce. Kumarični koktajl okrasimo z rezino kumare in koprovo vejico ter takoj ponudimo.