Kruhova juha
Juha iz kruha! Odlična ideja, kako porabiti star trd kruh.
Kruhova juha
Juha iz kruha! Odlična ideja, kako porabiti star trd kruh.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 150 g trdega črnega kruha
- 50 g prekajene slanine (drobne kocke)
- 50 g drobno narezane čebule
- 7,5 dl goveje juhe
- 1 drobno narezan strok česna
- ½ žličke kumine
- 1 lovorov list
- sol
- poper
- 1 jajce
- 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
Priprava
Kruh namakamo približno pol ure v hladni vodi. Nato ga dobro ožmemo in zdrobimo. V kozici svetlo rjavo prepražimo slanino in čebulo. Dodamo kruhove drobtine in vse skupaj pražimo nekaj minut. Dolijemo juho, dodamo česen in začimbe ter počasi kuhljamo 10 minut. Lovor odstranimo, juho pa po okusu začinimo.
Jajce razžvrkljamo in v tankem curku vmešamo v juho. Kruhovo juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.