Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Marec 2020
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 20 sendvičev
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Priprava
Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato odlijemo vodo in jih za 5 minut položimo v mrzlo vodo, da se ohladijo. Olupimo jih, grobo nasekljamo in damo v skledo.
Vodno krešo grobo nasekljamo, dodamo k jajcem, dodamo še majonezo, solimo in popramo ter zmešamo. Žemljice ali druge kruhke prečno prerežemo, jih napolnimo z jajčno mešanico in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.