Sestavine

  • 140 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 dl navadnega jogurta
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljine arome
  • 140 g masla
  • 12 žličk malinove marmelade brez semen
  • maslo za namastitev
  • 200 g sladkorja v prahu za posip

Priprava

1.

1. Pečico segrejemo na 190 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami rahlo namažemo z maslom (ali pa uporabimo silikonski model). 140 g sladkorja, moko in sodo bikarbono damo v skledo in zmešamo. Jajca stepemo, maslo pa stopimo. V drugi skledi skupaj stepemo jogurt, jajca in vaniljino aromo. Vsebino iz sklede in stopljeno maslo zlijemo na suhe sestavine in jo na hitro previdno vmešamo z žlico, da se sestavine povežejo.

2.

Dve tretjini mase razdelimo v vdolbine modla za mafine. Na sredino vsake porcije previdno dodamo po 1 žličko marmelade in prekrijemo s preostalo maso. Pečemo 16 do 18 minut, da krofi narastejo, se zlato obarvajo in so prožni na dotik.

3.

Pustimo, da se krofi 5 minut ohlajajo, nato jih poberemo iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu.

14