
Krhki orehovi keksi
Najboljši so orehovi keksi!
Krhki orehovi keksi
Najboljši so orehovi keksi!

Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g mletih orehov
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- 1 beljak za premaz
- polovičke orehovih jedrc za okras
- ribezova marmelada za nadev
čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 g masla
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g mletih orehov
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- 1 beljak za premaz
- polovičke orehovih jedrc za okras
- ribezova marmelada za nadev
čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 g masla
Postopek
Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo, ki naj počiva približno pol ure. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo poljubne oblike. Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Polovico keksov namažemo z beljakom in obložimo s koščki orehovih jedrc (polovičke ali četrtine). Kekse pečemo v prej segreti pečici pri 190 °C približno 10 minut.
Ko se keksi ohladijo, jih namažemo z marmelado in sestavimo tako, da je spodnji keks brez oreha, zgornji pa z orehom.
Čokolado in maslo raztopimo v vodni kopeli. Čokoladno glazuro napolnimo v plastično vrečko. Odrežemo vogal vrečke, da naredimo majhno luknjico, potem pa kekse poljubno okrasimo s tankim curkom čokoladne glazure.