Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička sladkorja
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • jedilno olje za pekač in testo
  • za oreh masla, ko postrežemo

nadev

  • 1 žlica suhega timijana
  • 1 majhna rdeča čebula
  • veliko prgišče koriandra
  • 1 žlička soli
  • ¼ žličke čilija v prahu (po želji)

Priprava

1.

Zmešamo moko, sladkor, sodo in sol; dodamo jogurt, razžvrkljano jajce in 1  dl vode ter zamesimo v testo, ki naj bo precej mokro. Gnetemo ga kakih 10 minut, da postane mehko in gladko. Če je presuho, mu dodamo žlico vode in znova pregnetemo.

2.

Testo oblikujemo v kroglo, jo premažemo z oljem in položimo v čisto skledo.
Prekrijemo s krpo in krožnikom ter pustimo, da počiva 1 do 2 uri.

3.

Čebulo in koriander drobno nasekljamo. V skledici zmešamo sestavine za nadev. Testo razdelimo na 6 kroglic; eno od njih razvaljamo kar se da na tanko. Premažemo z žličko olja in potresemo z malo nadeva. Zvijemo kot rulado, potem pa konca narahlo potegnemo narazen, da se raztegne v dolg valj, ki ga nato zvijemo v obliko polžka. Pokrijemo ga z vlažno kuhinjsko krpo in postopek ponovimo s preostalimi testenimi kroglicami.

4.

Zakurimo žar in z oljem premažemo mrežico (ali uporabimo rebrasto ponev). Testo razvaljamo v ovale, ki naj bodo precej tanki – nič ne de, če se tu in tam natrgajo. Kruhke pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, dokler se ne pojavijo temne proge, testo pa se rahlo napihne in prepeče. Naenkrat lahko pečemo toliko kruhkov, kolikor jih gre v ponev ali na mrežico. Pečene premažemo s kančkom masla in postrežemo vroče.

3