Krhki kruhki naan na žaru

Če ste se naveličali klasičnih lepinj, pripravite naan na žaru

Krhki kruhki naan na žaru

Če ste se naveličali klasičnih lepinj, pripravite naan na žaru

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 kruhkov
Oznake
kruh žar indijska kruhek naan
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička sladkorja
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • jedilno olje za pekač in testo
  • za oreh masla, ko postrežemo

nadev

  • 1 žlička soli
  • 1 žlica suhega timijana
  • 1 majhna rdeča čebula
  • veliko prgišče koriandra
  • ¼ žličke čilija v prahu (po želji)

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlička sladkorja
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • jedilno olje za pekač in testo
  • za oreh masla, ko postrežemo

nadev

  • 1 žlička soli
  • 1 žlica suhega timijana
  • 1 majhna rdeča čebula
  • veliko prgišče koriandra
  • ¼ žličke čilija v prahu (po želji)

Postopek

1

Zmešamo moko, sladkor, sodo in sol; dodamo jogurt, razžvrkljano jajce in 1  dl vode ter zamesimo v testo, ki naj bo precej mokro. Gnetemo ga kakih 10 minut, da postane mehko in gladko. Če je presuho, mu dodamo žlico vode in znova pregnetemo.

2

Testo oblikujemo v kroglo, jo premažemo z oljem in položimo v čisto skledo.
Prekrijemo s krpo in krožnikom ter pustimo, da počiva 1 do 2 uri.

3

Čebulo in koriander drobno nasekljamo. V skledici zmešamo sestavine za nadev. Testo razdelimo na 6 kroglic; eno od njih razvaljamo kar se da na tanko. Premažemo z žličko olja in potresemo z malo nadeva. Zvijemo kot rulado, potem pa konca narahlo potegnemo narazen, da se raztegne v dolg valj, ki ga nato zvijemo v obliko polžka. Pokrijemo ga z vlažno kuhinjsko krpo in postopek ponovimo s preostalimi testenimi kroglicami.

4

Zakurimo žar in z oljem premažemo mrežico (ali uporabimo rebrasto ponev). Testo razvaljamo v ovale, ki naj bodo precej tanki – nič ne de, če se tu in tam natrgajo. Kruhke pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, dokler se ne pojavijo temne proge, testo pa se rahlo napihne in prepeče. Naenkrat lahko pečemo toliko kruhkov, kolikor jih gre v ponev ali na mrežico. Pečene premažemo s kančkom masla in postrežemo vroče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.