Sestavine

  • 400 g rabarbare
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • 70 g sladkorja
  • 1 dl belega vina
  • 100 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g kandiranega ingverja

Priprava

1.

Rabarbaro očistimo in narežemo na manjše koščke. Ingver olupimo in drobno nasekljamo, prav tako nasekljamo kandirani ingver. Rabarbaro, sveži ingver, sladkor in belo vino damo v dovolj veliko kozico. Zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo in na nizkem ognju kuhljamo 4 do 5 minut, da se rabarbara zmehča. Odstranimo z ognja in ohladimo.

2.

V dovolj veliki skledi zmešamo maskarpone s smetano in sladkorjem v prahu le toliko, da začnejo nastajati vršički. Štiri žlice rabarbarine mase zmečkamo z vilicami in vmešamo v kremno mešanico.

3.

Skoraj vso preostalo rabarbaro razdelimo v kozarce (malo jo prihranimo za okras) in prelijemo s kremo, na vrhu pa posujemo s kandiranim ingverjem in prihranjeno rabarbaro. Pred postrežbo shranimo na hladnem.

35