Kostanjeva marmelada
Kostanjeva marmelada
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2013
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 kg kostanja (maroni)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 4 dl vode
- 2 vaniljeva stroka
- 5 lovorovih listov
- 2 žlici ruma za flambiranje
Priprava
Kostanj kuhamo do mehkega približno 40 minut. Nato ga olupimo in še toplega zmeljemo z mesoreznico ali pretlačimo s stiskalnico za krompir. Vaniljeva stroka vzdolžno razpolovimo. Dva pollitrska kozarca za vlaganje skrbno operemo in splaknemo z vročo vodo.
V vodi raztopimo želirni sladkor. Dodamo pretlačen kostanj, lovorove liste in vaniljeva stroka. Med stalnim mešanjem počasi kuhljamo pol ure. Lovor in vaniljeva stroka odstranimo. Marmelado napolnimo v pripravljena kozarca, pokapamo z rumom, flambiramo, nato pa kozarca takoj zapremo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.