Sestavine

  • 2 velika koruzna storža
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 velika oranžna paprika
  • šopek mlade čebulice
  • 3 paradižniki
  • 1 zrel avokado
  • sok 1 limete
  • sol in poper
  • majhen šopek koriandra

Priprava

1.

Zakurimo žar in počakamo, da je oglje razbeljeno. Medtem oličkana koruzna storža 5 minut kuhamo v osoljenem kropu. Ohladimo ju pod tekočo vodo in osušimo.

2.

Papriki pečemo na žaru 10 do 15 minut in ju redno obračamo, da imata enakomerno ožgano kožo. Damo ju v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladita toliko, da ju lahko primemo. Mlado če- bulico narežemo na tanke kolobarčke, paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kockice, avokado olupimo in ga prav tako narežemo na kockice.

3.

Koruzo pečemo na žaru 5 minut in jo redno obračamo, da so zrna mehka ter tu in tam ožgana.

4.

Papriki odstranimo kožico in semena, meso pa narežemo na kocke. Koruzna zrna obrežemo s storžev in jih v skledi zmešamo s papriko, čebulico, paradižnikom, avokadom, limetinim sokom, soljo in poprom. Primešamo še natrgan koriander in postrežemo.

2