Koruzna salsa z avokadom
Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara
Koruzna salsa z avokadom
Okusna salsa s koruzo in avokadom se prileže slastnim svinjskim rebrcem in drugim dobrotam z žara
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Julij/avgust 2019
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 velika koruzna storža
- 1 velika rdeča paprika
- 1 velika oranžna paprika
- šopek mlade čebulice
- 3 paradižniki
- 1 zrel avokado
- sok 1 limete
- sol in poper
- majhen šopek koriandra
Priprava
Zakurimo žar in počakamo, da je oglje razbeljeno. Medtem oličkana koruzna storža 5 minut kuhamo v osoljenem kropu. Ohladimo ju pod tekočo vodo in osušimo.
Papriki pečemo na žaru 10 do 15 minut in ju redno obračamo, da imata enakomerno ožgano kožo. Damo ju v skledo, pokrijemo in počakamo, da se ohladita toliko, da ju lahko primemo. Mlado če- bulico narežemo na tanke kolobarčke, paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kockice, avokado olupimo in ga prav tako narežemo na kockice.
Koruzo pečemo na žaru 5 minut in jo redno obračamo, da so zrna mehka ter tu in tam ožgana.
Papriki odstranimo kožico in semena, meso pa narežemo na kocke. Koruzna zrna obrežemo s storžev in jih v skledi zmešamo s papriko, čebulico, paradižnikom, avokadom, limetinim sokom, soljo in poprom. Primešamo še natrgan koriander in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.