Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem
Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Junij 2019
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 hrenovke
- 1⁄2 žličke medu
- 3 žlice majoneze
- 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
- kanček riževega kisa
- 4 štručke za hotdoge
- 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
- 1 korenček
- 1 žlička popraženih sezamovih semen
Priprava
Hrenovke skuhamo po navodilih na zavitku. V skledi zmešamo med, majonezo, gouchujang in rižev kis.
Štručke prerežemo, vanje položimo hrenovke in obložimo s kimčijem. Pokapamo s pikantno majonezo in okrasimo s korenčkom, ki smo ga olupili in narezali na tanke trakove, ter sezamom.
Nasvet
Recept za kimči najdete tukaj.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.