Kolerabna juha z ingverjem
Kolerabna juha z ingverjem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2014
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 šalotki
- ½ stroka česna
- 1 žlica masla
- pribl. 600 g rumene kolerabe
- 1 žlica naribanega ingverja
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol
- poper
Priprava
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Ingver olupimo in drobno naribamo; nekaj ga prihranimo za okras. Kolerabo in ingver dodamo v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vinom in vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Sladko smetano rahlo stepemo z metlico za sneg in vmešamo v juho, ki jo lahko po želji še dodatno začinimo. Vročo kolerabno juho nalijemo v globoke krožnike, okrasimo z naribanim ingverjem in takoj ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.