Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici
Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2021
ČAS PRIPRAVE: 7 min
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 žlice rastlinskega napitka (npr. ovsenega ali sojinega)
- ščep naribane lupinice bio limone
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 žlice moke
- 2 žlici sladkorja
- ščep pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 4 sveže ali zamrznjene maline (ali drugi gozdni sadeži)
- kokosova smetana, ko postrežemo (po želji)
Priprava
V lonček, ki je primeren za uporabo v mikrovalovni pečici, damo rastlinski napitek, limonovo lupinico in sok ter pustimo stati 2 do 3 minute. Videti bo nekoliko zrnato, kot da se je sesirilo. Primešamo sončnično olje, moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. Temeljito zmešamo z vilicami, da dobimo gladko mešanico.
V lonček spustimo maline ali drugo sadje in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 1 minuto in 30 sekund ali toliko časa, da se napihne in skuha.
Po želji pokapamo z malo kokosove smetane in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.