Sestavine

  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlička vloženega nastrganega hrena
  • sok 1 ali 2 limet (po okusu)
  • 2 glavici belgijskega radiča
  • 2 avokada
  • 300 g kuhanih repkov rakcev
  • kajenski poper, ko postrežemo

Priprava

1.

Najprej naredimo hrenovo kremo: zmešamo kislo smetano, hren in polovico limetinega soka. Skledico pokrijemo in jo do uporabe postavimo v hladilnik.

2.

Vzamemo štiri steklene servirne posodice in v vsako položimo list radiča. Preostali radič narežemo na tanke rezance in ga razdelimo v posodice. Iz avokada vzamemo koščico, mu odstranimo lupino in ga narežemo na tanke rezine, ki jih narahlo premešamo s preostalim limetinim sokom in naložimo na narezan radič. Na avokado položimo rakce.

3.

Dodamo hrenovo kremo, tik preden postrežemo, pa potresemo z drobnim ščepcem kajenskega popra.

Nasvet

Ljubitelji morja tudi za praznike ne morejo brez morskih dobrot. Ko sestavimo tale šik koktajl z rakci, zraven ponudimo še kaj drugega iz morskih globin: priskrbimo si res dober bakala na belo (ali kak drug morski namaz), dimljenega ali mariniranega lososa, kaviar in slanike … Pa hrustljav kruh in nekaj zelenega.

5