Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2017
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička vloženega nastrganega hrena
- sok 1 ali 2 limet (po okusu)
- 2 glavici belgijskega radiča
- 2 avokada
- 300 g kuhanih repkov rakcev
- kajenski poper, ko postrežemo
Priprava
Najprej naredimo hrenovo kremo: zmešamo kislo smetano, hren in polovico limetinega soka. Skledico pokrijemo in jo do uporabe postavimo v hladilnik.
Vzamemo štiri steklene servirne posodice in v vsako položimo list radiča. Preostali radič narežemo na tanke rezance in ga razdelimo v posodice. Iz avokada vzamemo koščico, mu odstranimo lupino in ga narežemo na tanke rezine, ki jih narahlo premešamo s preostalim limetinim sokom in naložimo na narezan radič. Na avokado položimo rakce.
Dodamo hrenovo kremo, tik preden postrežemo, pa potresemo z drobnim ščepcem kajenskega popra.
Nasvet
Ljubitelji morja tudi za praznike ne morejo brez morskih dobrot. Ko sestavimo tale šik koktajl z rakci, zraven ponudimo še kaj drugega iz morskih globin: priskrbimo si res dober bakala na belo (ali kak drug morski namaz), dimljenega ali mariniranega lososa, kaviar in slanike … Pa hrustljav kruh in nekaj zelenega.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.