Koktajl s penino
Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!
Koktajl s penino
Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, November 2019
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- sok 1 pomaranče
- sok 1 limone
- 1 dl vodke
- 2 žlici cimetovega sirupa
- 1 žlička vode iz cvetov pomarančevca led
- 5 dl penine
okras
- 2 majhni bio pomaranči, narezani na tanke rezine
- led
Priprava
Najprej pripravimo sušene pomarančne rezine za okras. Pomaranči narežemo na tanke rezine in jih razporedimo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 110 °C in pomarančne rezine za 2 uri postavimo vanjo. (Pomarančne rezine lahko posušimo do 2 dni vnaprej in jih shranimo v zaprto posodo.)
Pomarančni in limonov sok, cimetov sirup in vodo iz cvetov pomarančevca nalijemo v mešalnik za koktajle in dodamo dve pesti ledu. Dobro pretresemo, nato prelijemo v velike vinske kozarce in dodamo še več ledu. Prelijemo s penino in okrasimo s posušenimi pomarančnimi rezinami.
Cimetov sirup
V majhni kozici segrevamo 100 g rjavega sladkorja z 0,5 dl vode in 1 cimetovo palčko, da nežno zavre in se sladkor stopi. Pustimo, da se ohladi, nato odstranimo cimetovo palčko in prelijemo v steriliziran kozarček za vlaganje ali stekleničko.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.