Sestavine

  • 500 g izkoščičenih češenj
  • 1 dl naravnega češnjevega ali višnjevega soka
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlička limonovega soka
  • 1 žlica vinjaka (po želji)
  • 500 g kokosovega jogurta (iz kokosovega mleka)
  • 3 dl sladke smetane
  • 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
  • 4 kokosovi makroni + še več makronov, ko postrežemo

Priprava

1.

Češnje in sok damo v kozico in nežno zavremo. Kuhljamo 10 minut oziroma tako dolgo, da se češnje zmehčajo. Dodamo sladkor, limonov sok in po želji vinjak ter kuhljamo še 10 minut, da se tekočina malo zgosti in spominja na sirup. Pustimo, da se ohladi – če želimo ohlajanje pospešiti, češnjevo mešanico prelijemo v kovinski pekač.

2.

Jogurt, smetano in presejan sladkor v prahu damo v veliko skledo in stepemo, da nastane gosta, a ne čvrsta mešanica.

3.

Polovico češenj in sirupa damo v multipraktik in gladko zmeljemo. Dodamo jogurtovi mešanici in zmešamo le toliko, da nastane marmoriran vzorec. V kozarce ali skledice nadrobimo makrone in obložimo z nekaj jogurtove kreme, nanjo pa razdelimo nekaj preostalih češenj. Ponovimo plasti in zaključimo s še nekaj nadrobljenimi makroni. Ponudimo in zraven po želji priložimo še več makronov.

Zmrzlina

Če želimo pripraviti zamrznjeno kupo, plasti češnjeve omake in kreme naložimo v posodo za sladoled, po vrhu potresemo z zdrobljenimi makroni in zamrznemo.

3