Sestavine

  • 4 beljaki
  • 30 g kristalnega belega sladkorja
  • 20 g mletega kokosa
  • 1 zvrhana žlička gladke pšenične moke
  • naribana lupinica ¼ bio limone

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Mleti kokos pomešamo z moko in limonovo lupinico, nato pa kokosovo zmes previdno vmešamo v sneg.

2.

Z maso napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo poljubno velike zvezdice. Pečemo jih v pečici 12 do 15 minut. Nekoliko ohlajene, vendar še tople zvezdice preložimo na rešetko, kjer naj se do konca ohladijo.

Nasvet

Kokosove poljubčke lahko daljši čas hranimo v nepredušno zaprti posodi za piškote.

2