Sestavine

kolački

  • 100 g kokosovega olja
  • 225 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 200 g brezglutenske moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 dl kokosovega mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome

stepena kokosova smetana

  • 1 pločevinka (400 g) polnomastnega kokosovega mleka (brez stabilizatorjev!)
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 50 g kokosove moke

Priprava

1.

Pločevinko s kokosovim mlekom, ki ga bomo stepli, čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan spečemo kolačke. Pečico segrejemo na 180 °C. V vdolbine modla za 12 mafinov položimo papirčke. Kokosovo olje in sladkor damo v večjo skledo in z električnim mešalnikom stepamo kakih 5 minut, da dobimo svetlo kremasto zmes. Drugo za drugim dodamo jajca, in sicer tako, da najprej povsem vmešamo eno, preden dodamo naslednjega. Izmenično v treh porcijah vmešamo moko in kokosovo mleko, nazadnje pa še vaniljevo aromo.

2.

Z zajemalko za sladoled polagamo testo v pripravljene papirčke za mafine. Pečemo 20 do 22 minut oziroma tako dolgo, da se po vrhu zlato rjavo obarvajo, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Kolačke preložimo na mrežico, kjer naj se ohladijo.

3.

Za stepeno smetano je najbolje, da jo pripravimo kvečjemu nekaj ur prej, preden postrežemo. Pločevinko s kokosovim mlekom odpremo in jo obrnemo na glavo, da redka tekočina steče iz nje. Gosti del z žlico predenemo v večjo skledo, dodamo sladkor v prahu in Kokosovi kolački vaniljo ter stepamo 2 do 3 minute, da dobimo mehko, rahlo kremo. Z njo premažemo ali obložimo kolačke in po vrhu potresemo kokosovo moko. Najbolje se bodo ohranili v hladilniku, pojesti pa jih je treba v nekaj dneh.

4