Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom
Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, December 2019
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 90 kroglic
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g masla
- 330 g sladkorja v prahu
- 20 g (2 vrečki) vaniljevega sladkorja
- 400 g mleka v prahu
- 200 g kokosove moke
- 1,5 dl vode
- 90 olupljenih mandljev
- kokosova moka za povaljanje
Priprava
Maslo stopimo, mu dodamo obe vrsti sladkorja, vodo in kokosovo moko ter skuhamo gost sirup. Primešamo mleko v prahu in mešamo toliko časa, da v masi ni nobene grudice več.
V roko vzamemo žličko še tople mase, jo nekoliko sploščimo, v sredino vstavimo mandelj in oblikujemo kroglico. Nekoliko ohlajene kroglice povaljamo v kokosovi moki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.