Sestavine

  • 3 dl sladke smetane
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl kokosove kreme
  • sok in lupina 1 limete

sadna priloga

  • 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • sok 1 limete

Priprava

1.

Podolgovat model s prostornino 9 dl obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi dovolj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da se začnejo delati vršički. Dodamo kokosovo kremo, limetin sok in lupino ter še naprej stepamo, da dobimo dovolj gosto kremo. Vlijemo jo v pripravljen model, poravnamo vrh, čez zavihamo folijo in damo vse skupaj v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč. Slaščico lahko v zamrzovalniku pustimo do 14 dni.

2.

Za sadno prilogo sadje operemo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limetinim sokom ter vse skupaj prihranimo. Pred postrežbo zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika, jo odvijemo iz folije, položimo na servirni pladenj in jo z vročim nožem narežemo na rezine. Vsako rezino postrežemo z malo sadne priloge.

26