Sestavine

  • 375 g listnatega testa
  • moka za pomokanje
  • 2 velika krompirja
  • 225 g klobase chorizo
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 žlici semen črne kumine
  • 1 jajce

Priprava

1.

Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v kvadrat, velik približno 40 x 20 cm. Prerežemo ga na pol, da dobimo dva dolga pravokotnika, ki ju položimo na papir za peko in postavimo v hladilnik, da se ohladita.

2.

Olupljen krompir narežemo na kocke in ga zavremo v loncu osoljene vode. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo, da se le malo zmehča, približno 5 minut, nato ga odcedimo in ohladimo.

3.

Medtem klobasi odstranimo ovoj in meso damo v multipraktik. Dodamo sesekljan peteršilj, 1 žlico semen črne kumine in ohlajen krompir ter zmeljemo, a pazimo, da krompirja ne zdrobimo preveč.

4.

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo vzamemo iz hladilnika. Klobasno maso oblikujemo v dva dolga svaljka. Vsakega položimo na sredino enega kosa testa in robove premažemo z razžvrkljanim jajcem. Testo združimo na eni strani in zatesnimo z vilicami. Vsak zavitek narežemo na 9 kosov, dolgih približno 5 cm, in jih razporedimo na pekač. Premažemo z jajcem, posujemo s preostalimi semeni črne kumine in pečemo 25 do 30 minut, da se zavitki zlato zapečejo in je nadev pečen. Pustimo, da se popolnoma ohladijo, preden jih zapakiramo za piknik.

Nasvet

Če nam listnato testo ostane, iz njega pripravimo slano pecivo: razvaljano listnato testo narežemo na trakove, zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, posujemo s soljo, poljubnimi semeni, začimbami, zelišči … in spečemo, da se testo napihne, zahrusta in zlato obarva. Imenitno za piknike in druge zabave!

3