Sestavine

  • 1,3 kg svinjske potrebušine s kožo, brez kosti (tanjši del)
  • 2 žlički kitajske mešanice 5 začimb
  • 2 žlički morske soli

omaka

  • 4 žlice sojine omake
  • 1 majhen kos svežega ingverja
  • 1 žlica tajske sladke čilijeve omake
  • 1 mlada čebulica
  • riž in zelenjava za prilogo

Priprava

1.

Svinjino natremo s kitajsko začimbno mešanico in soljo in jo nepokrito postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, še bolje pa čez noč.

2.

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, svinjino pa postavimo na rešetko nad pekačem. Stran s kožo mora biti zgoraj. Pečemo jo 10 minut, nato temperaturo v pečici znižamo na 180 °C in pečemo še uro in pol. Preverimo, če je koža hrustljava, in če ni, temperaturo zvišamo na 220 °C in pečemo še pol ure. Meso preložimo na desko in ga pred postrežbo pustimo počivati vsaj 10 minut.

3.

Ingver olupimo in naribamo, mlado čebulico nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo z dvema žlicama vode. Svinjino narežemo na majhne koščke in jo postrežemo z omako, kuhanim rižem in na pari kuhano zelenjavo.

18