Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • majhen šopek mlade čebulice
  • 1 kumara
  • 1 velika glava mehke zelene solate
  • 225 g graha
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
  • 4 rezine rženega kruha

Priprava

1.

Mlado čebulico, kumaro in solato grobo narežemo. Zavremo 1,4 litra vode. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in pražimo čebulico 5 minut ali toliko časa, da se zmehča, medtem pogosto pomešamo. Dodamo kumaro, solato in grah, nato prilijemo krop, vmešamo jušno kocko, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da je zelenjava mehka, a še vedno živo zelena.

2.

Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo vročo ali hladno, po želji jo pokapamo z jogurtom, zraven pa ponudimo rženi kruh.

2