
Juha iz kislega zelja
Kislo zelje malo drugače
Juha iz kislega zelja
Kislo zelje malo drugače

Sestavine
- 250 g kislega zelja
- 1 debel krompir
- 5 dl goveje juhe
- 2 brinovi jagodi
- 2 lovorova lista
- 15 g prekajene slanine
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 2,5 dl olja za cvrenje
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 250 g kislega zelja
- 1 debel krompir
- 5 dl goveje juhe
- 2 brinovi jagodi
- 2 lovorova lista
- 15 g prekajene slanine
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 2,5 dl olja za cvrenje
Postopek
Kislo zelje operemo in ožmemo. Slanino narežemo na drobne kocke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na kocke. Zelje (100 g ga prihranimo za okras) pristavimo z govejo juho. Dodamo krompir, začimbe in narezano slanino ter kuhamo 20 minut.
Juho odstavimo, zmešamo s paličnim mešalnikom (ali pretlačimo skozi cedilo) in ponovno zavremo. Temperaturo znižamo, vmešamo sladko smetano in odstavimo. Na ne prevročem olju hrustljavo ocvremo prihranjeno surovo kislo zelje. Juho nalijemo v vroče krožnike in okrasimo z ocvrtim kislim zeljem.