Sestavine

  • 4 žlice ješprenja
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • majaron
  • lovorov list
  • sol
  • poper
  • 4 jajca
  • 50 g sira zbrinc
  • timijan
  • nasekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • sladka skuta
  • drobtine in olje za cvrenje
  • 1 sesekljana čebula
  • malo olja
  • 200 g jurčkov
  • 1 strok česna
  • 50 g bučk
  • sveža črna redkev za okras

Priprava

1.

Ješprenj operemo, zalijemo z vodo, dodamo zelenjavo in začimbe ter ga skuhamo. Vode dodamo toliko, da jo ješprenj med kuhanjem skoraj vso vsrka. Ohlajenemu ješprenju dodamo jajca, sir, timijan, peteršilj, sol in poper. Iz nastale mase oblikujemo kroglice, v sredino kroglice pa potisnemo malo sladke skute. Kroglice povaljamo v drobtinah in ocvremo.

2.

Posebej na čebuli prepražimo nakockane jurčke, solimo, popramo in dodamo nekaj rezin česna. Ko je prepraženo na polovico, odstranimo česen in dodamo grobo naribane bučke ter prepražimo do konca. Na krožnik položimo jurčke, na jurčke ješprenjevo kroglico in na vrh naribamo svežo črno redkev.

15